startfoto
  startpagina
klassementen
  groepsfoto's
  geschiedenis
  links
contact

2001: In mei van dit jaar werd de club opgericht. De club is ontstaan uit (oud)leiding van Chiro Brecht, en bijgevolg werd er in de eerste jaren tijdens het chirokamp niet gereden. Vanaf het eerste seizoen werd er een aanwezigheidsklassement bijgehouden. Kris D, Wim E, Jan M en Kris K zijn nog actieve bikers van het eerste uur.

2003: Omdat we maar kunnen rijden tot de duisternis valt, is het altijd vervelend dat de groep wordt opgehouden door een platte band, of een ander technisch mankement => om deze reden (en om veiligheidsredenen) werden de strafpunten ingevoerd ...

2004: De eerste plannen voor een tenue werden gemaakt en bij de start van dit seizoen reden we allemaal in een gele tenue met slechts 1 sponsor, Café - Feestzaal De Kroon, in het groot op onze rug. Ook in dat jaar werd het legendarische bierfietstornooi georganiseerd, met 23 deelnemende ploegen van 4 personen. In 2005 volgde een 2e, en laatste editie ...

2006: Over de eindspurt wordt er altijd veel nagepraat, en na 5 trappisten vindt iedereen zichzelf de snelste, daarom werd er vanaf dit jaar een tijdrit georganiseerd. Hier blijkt wie de beste B2-er is (op de korte afstand uiteraard).

2007: De bende wordt te groot (gemiddeld 24 bikers per rit in 2006), en we starten met een B-ploeg, zodat iedereen een ploeg/groep/tempo kan kiezen dat het beste bij zijn wensen aansluit. In het najaar maken we onze eerste buitenlandse fietsreis => La Bresse.

2008: Onze eerste tenue is aan vervanging toe en dit jaar nemen we de groen-witte tenue in gebruik, met vermelding van 3 sponsors.

2009: Op vraag van Debby A, Nancy H en Sylvie DS starten we met een Ladies-ploeg. Na enkele moeilijke jaren, waren er in 2014 gemiddeld 9 bikesters in deze ploeg. Extra ladies zijn uiteraard nog altijd welkom !!!

2010: Met de vlieger gaan we naar het zonnige Spanje en beoefenen we onze favoriete hobby in de uitlopers van de Pyreneeën, met als uitvalsbasis Empuria Brava.

2011: Doordat er in Brecht een station werd geopend, krijgt er iemand het idee om hier iets mee te doen, en de President Special was geboren. Het eerste jaar als verrassing, nadien werd dit jaarlijks herhaald en ook uitgebreid.

2012: Onze 3e tenue, zwart met rode accenten, wordt in gebruik genomen. 6 sponsors waren bereid ons hierin te steunen.

2013: Nadat Ben Brughmans ons lokaal had overgegeven aan Jeanine VDK en zijn vrouw moest afgeven aan kanker, overlijdt hij zelf op 55-jarige leeftijd en sluit de feestzaal na meer dan 80 jaar haar deuren.

2015: De L(adies)-ploeg gaat over in C-ploeg. De ploegnaam wordt losgekoppeld van geslacht, zodat wisselen van ploeg (in beide richtingen) eenvoudiger wordt.

2016: Onze 4e tenue, zwart met gele schouder/arm, ziet het licht, met dank aan onze sponsors.
Na 15 jaar sluit ons clublokaal haar deuren. Een alternatief werd gezocht en gevonden: Den Doortrapper

2020: CORONA ! Start zomerseizoen met 7 weken vertraging, activiteiten in augustus terug stilgelegd, beperkt nakaarten, geen dauwtrip, tijdrit, PS, ... Een jaar om snel te vergeten. Onze 5e tenue, overwegend zwart met geel-groene accenten, en dankbare sponsors, kunnen veel te weinig getoond worden !

2021: 20-jarig bestaan van onze club - Hopelijk dan dit deftig gevierd worden !